Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μαλώσαμε...και μετά τι;

Υπάρχουν στιγμές που νομίζουμε πως έχουμε βρει όλα όσα ψάχνουμε και το συναίσθημα κυριαρχεί. Δεν γίνεται να μην εκφράσουμε τα όσα νιώθουμε εκείνη τη στιγμή γιατί είναι τόσο έντονα που γίνονται αβάσταχτα και έχουμε ανάγκη να τα μοιραστούμε με εκείνον που μας τα προκαλεί. Και δεν θέλουμε <<ποτέ>> να χωρίσουμε και επιδιώκουμε να είμαστε μαζί με το ταίρι μας <<για πάντα>>. Τι γίνεται όμως μετά από έναν καβγά; Πού πηγαίνουν αυτά τα λόγια;
1. Χαμογελώ και προχωράω. Όλα τα ζευγάρια έχουν άσχημες στιγμές. Είναι το πιο φυσιολογικό που μπορεί να συμβεί και δηλώνει πως η σχέση είναι αληθινή και ζωντανή. Το θέμα είναι να μπορέσετε να πάρετε μαθήματα από κάθε άσχημο περιστατικό και να προχωρήσετε μαζί πιο δυνατοί.
2.Να λοιπόν γιατί σ' αγάπησα. Μην ξεχνάς γιατί τον αγάπησες, τι σε κέρδισε σε αυτόν και γιατί αποτέλεσε για σένα κάτι το τόσο ιδιαίτερο. Μην επιτρέψεις στις άσχημες στιγμές να σε κάνουν να ξεχάσεις όλα εκείνα που σε έκαναν να είσαι μαζί του.Είμαι σίγουρη πως αν τα μετρήσεις, η ζυγαριά θα γέρνει προς τα θετικά και οι καλές στιγμές θα υπερτερούν σε σχέση με τις άσχημες.
3.Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η αγάπη διεκδικείται, δεν παρέχεται. Πρόσεχε τα λόγια που ξεστομίζεις όταν σου ανάβουν τα λαμπάκια γιατί η γλώσσα μας μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο στον άνθρωπό μας. Και αυτό μπορεί να είναι ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα. Για αυτό μην τον θεωρείς δεδομένο, μην τον απαξιώνεις. Αν γίνεται, μάλωσε <<με το γάντι>>. Όταν η καταιγίδα θα έχει ξεσπάσει θα νιώθεις πολύ καλύτερα και πάνω από όλα δεν θα μετανιώνεις για όσα <<δεν έπρεπε να πεις>>.
4.Για την αγάπη σου θα πολεμήσω και όλες τις μάχες μου θα τις κερδίσω. Χρειάζεται προσπάθεια. Και από τις δύο πλευρές. Χρειάζεται υπομονή, χρειάζονται συμβιβασμοί. Δεν είναι πάντα όλα καλά. Τότε είναι που πρέπει μαζί να βρείτε λύσεις.Δύσκολο πράγμα οι ανθρώπινες σχέσεις. Και αυτό γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητες του. Γιατί τις περισσότερες φορές κοιτάζουμε το <εγώ>> και όχι το <<εμείς>>. Βλέπουμε τον σύντροφό μας ανταγωνιστικά, σαν να είμαστε σε έναν αγώνα για το ποιος θα πει την πιο αποστομωτική ατάκα πάνω στον καβγά. Δεν είναι όμως έτσι. Είστε ΜΑΖΙ σε αυτή τη σχέση και η νίκη είναι να συνεχίσετε να είστε..Τα μεγάλα λόγια γίνονται πράξη,όταν νικήσεις την πιο σπουδαία μάχη από όλες. Την μάχη με τον εαυτό σου!
5.Θέλω μαζί σου όλα να τα ζήσω. Και όταν θα τα βρείτε, να νιώθεις χαρούμενη που έζησες μαζί του και αυτό. Όλες οι στιγμές είναι πολύτιμες και αποτελούν εμπειρίες και διδάγματα. Να είσαι αχόρταγη όσον αφορά τις στιγμές της ζωής σου. Για αυτό ακόμα και από τον καβγά να πάρεις τα μαθήματα που πρέπει και να τον αφήσεις στο άλμπουμ του μυαλού σου σαν μια εικόνα η οποία, που ξέρεις, μετά από λίγα χρόνια μπορεί να μοιάζει αστεία. Στο εύχομαι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review