Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Υπάρχει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας;

Από άλλους ακούω κατηγορηματικά όχι και από άλλους κατηγορηματικά ναι....
Πιστεύω πολύ στη φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών και αυτό γιατί σε μερικά θέματα ίσως πιο σωστό θα ήταν να σταματήσουμε να κοιτάμε τον άλλον ως "αντίθετο φύλο" και να τον δούμε ως άνθρωπο. Πιστεύω πολύ στη φιλία μεταξύ ανθρώπων και έτσι κατ΄ επέκταση και στη φιλία των αντίθετων φύλων.
Είναι ο κολλητός που έχεις από παιδί και ξαφνικά άρχισες να τον βλέπεις αλλιώς ή αυτός εσένα... Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;
ΝΑΙ ΕΑΝ:
1. Νιώθεις και εσύ το ίδιο. Εφόσον θέλει η νύφη και ο γαμπρός... τη συνέχεια την ξέρετε. Φυσικά αν σου έχουν ξυπνήσει άλλα απόκρυφα συναισθήματα, δεν υπάρχει λόγος να τα καταπιέζεις. Έχεις το δικαίωμα να κάνεις μια προσπάθεια και που ξέρεις ίσως προκύψει κάτι πολύ καλό από όλο αυτό.
2. Είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης. Πολλές φορές όταν δενόμαστε με κάποιον και τον αγαπάμε ή έστω τον συμπαθούμε πολύ, η κατάσταση μπερδεύεται. Είσαι σίγουρη ότι τον βλέπεις με άλλο μάτι και ότι δεν είναι απλά μια παρόρμηση; Πόσο καλά το έχεις σκεφτεί;
3. Σκας από τη ζήλια σου κάθε φορά που κοιτάζει κάποια άλλη και κάθε υποψήφια καινούρια κοπέλα του, απλά θες να την ξεμαλλιάσεις. Όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, τον θέλουμε πολύ. Πρόσεχε όμως. Η ζήλια αυτή είναι ερωτική ή απλά νιώθεις πως κάποιος θα σου πάρει αυτόν με τον οποίο είσαι δεμένη και τον κάνει δικό του και εσένα σε παραμελεί; Εδώ τα όρια είναι πολύ μικρά και για αυτο επιβάλλεται να είσαι σίγουρη.
4. Σου βγάζει τα ίδια συναισθήματα με αυτά που σου έβγαζαν οι πρώην σου. Δεν σου το λέω αυτό για να συγκρίνεις. Άλλο προστασία και άλλο επιθυμία. Άλλο κατανόηση και φροντίδα και άλλο έρωτας. Άλλο στοργή και τρυφερότητα και άλλο ερωτική αγάπη. Όλα τα θετικά συναισθήματα τα νιώθουμε και για την κολλητή μας. Δεν θέλουμε να κάνουμε όμως κάτι ερωτικό μαζί της. Μια σχέση με βάση αυτά τα συναισθήματα είναι σχέση αγάπης και φυσικά είναι υπέροχη. Το θέμα όμως είναι ότι δεν νοείται σχέση χωρίς ερωτική επιθυμία, πόθο και σεξ. Βλέπεις έτσι τον κολλητό σου;

 
ΌΧΙ ΕΑΝ:
1. Τότε που κάνεις κάτι είσαι μεθυσμένη. Δεν ελέγχεις καλά τον εαυτό σου, είσαι περισσότερο χαλαρή από ότι συνήθως και εν τέλει οδηγείσαι σε πράγματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έκανες και που επομένως θα μετανιώσεις.
2. Εάν σε θέλει αυτός μόνο και για να μην χαλάσει η φιλία σας επειδή ίσως θυμώσει, υποκύψεις. Αυτό το όχι είναι το πιο κατηγορηματικό από όλα. Εφόσον είναι κολλητός σου, υποτίθεται σε καταλαβαίνει και πρέπει να δεχτεί τις επιλογές σου. Αν κάνεις κάτι υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι κάτι ψεύτικο και άδικο για έναν άνθρωπο για τον οποίο νοιάζεσαι.
3. Εάν έχει κοπέλα ή εσύ έχεις αγόρι. Δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές και να σκεφτόμαστε μόνο τα δικά μας θέλω. Εδώ μπλέκονται τρίτοι και έχεις χρέος απέναντι στον εαυτό σου αλλά και στους τρίτους να μην παίζεις με αυτά που εκείνοι νιώθουν. Είναι΄άδικο. Να είσαι ξεκάθαρη, πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με τους γύρω σου.
4. Εάν νιώθεις μπερδεμένη. Όταν είμαστε μπερδεμένοι και κοινώς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, οι ανάγκες μας και πόσο μάλλον τα θέλω μας περιπλέκονται. Αν δεν ξέρεις αν τον θες, απλά δεν τον θες. Και εννοείται σταματάς.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πιστεύω πως δεν πρέπει να γίνεται κάτι μεταξύ φίλων, όχι τόσο επειδή δεν ταιριάζετε σου λέω. Ταιριάζετε και μάλιστα πολύ. Αλλά αν κάτι γίνει λάθος μετά ο κολλητός σου μπορεί να γίνει ξανά στα μάτια σου αυτός που ήταν πριν; Στις ερωτικές σχέσεις συνήθως είμαστε διαφορετικοί από ότι στις φιλικές. Αλλιώς φερόμαστε στον φίλο μας και αλλιώς στο αγόρι μας. Είσαι έτοιμη να δεις αυτή τη διαφορετική πλευρά του φίλου σου και αυτός τη δικά σου; Ρισκάρεις να χάσεις ένα άτομο που ήταν χρόνια στη ζωή σου με το ρόλο του φίλου; Ρισκάρεις να χάσεις έναν τέτοιο φίλο; Γιατί ανεξάρτητα από την έκβαση της σχέσης, ο φίλος σου με τον οποίον συζητούσες άνετα τις σκέψεις σου, που του έλεγες τον πόνο σου, τα παράπονά σου για το τωρινό σου αγόρι, δεν θα υπάρχει πια. Γιατί δεν θα ναι πια φίλος σου. Η επιλογή είναι δική σου. Ζυγισέτα!!!
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review