Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Πώς να ξεπεράσεις τον-την πρώην!

Τι στο καλό γίνεται μέσα σε αυτό το 2013 και όλοι χωρίζουν; Επιδημεία έπεσε πια; Βρίσκω γνωστούς... ρωτάω "τι κάνει ο..." και ακούω μια απάντηση "Χωρίσαμε". Βλέπω φίλους "χώρισα και εγώ" ή "χωρίζω".
Το κακό με έναν χωρισμό, ειδικά μετά από μακροχρόνιες σχέσεις είναι ότι αφήνει πίσω θύματα.
Εγώ που λέτε το φιλοσόφησα το πράγμα και κατάλαβα κάτι. Για να μην πονάς πρέπει να είσαι χαλαρός. Μην βουλιάζεις στις αναμνήσεις και στα συναισθήματα λύπης. ΞΥΠΝΑ!!! Ποιος είναι αυτός ή αυτή που αξίζει να σε κάνει να χαλιέσαι; Ποιος αξίζει πιο πολύ από το να είσαι καλά; Κανένας!!! Και ξέρω πως ίσως όλα αυτά σου ακούγονται θεωρίες. Αλλά δεν είναι. Να τι θα κάνεις στην πράξη.

Βήμα 1: Σταμάτα να θυμάσαι. Και κυρίως σταμάτα να θυμάσαι τα καλά. Γιατί είμαστε έτσι οι άνθρωποι που δενόμαστε και θυμόμαστε τα ωραία; Θυμήσου όλες τις φορές που σε νευρίασε και που σε έφερνε στο αμήν. Βρίσε τον! Απαξίωσέ τον! Απομυθοποίησε τον! Και αφού θυμηθείς όλες τις άσχημες στιγμές πες ένα "άντε...." και κλείσε το κεφάλαιο μια για πάντα.

Βήμα 2: Σταμάτα να το συζητάς με τις φίλες σου. Πώς την είδες; Αν ξυπνάς και μιλάς για αυτόν η μέρα σου θα κυλήσει όμορφα; Δεν νομίζω! Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου τον αναφέρει. Φέρσου σαν να μην υπάρχει, σαν να μην υπήρξε ποτέ! Κάποια στιγμή, όπως συνήθισες να τον έχεις στη ζωή σου θα συνηθίσεις και μακρυά του.

Βήμα 3: Σταμάτα να ακούς καψούρικα. Κοπέλα μου ή παλικάρι μου.... τι σημαίνει νταλκάς και καψούρα; Η φάση που περνάς καλά; Όχι! Όλοι κάποια στιγμή κυλήσαμε σε αυτό, ακόμα και ο πιο φανατικός μεταλάς αλλά σύνελθε. Σκέψου ότι εκείνη την ώρα που εσύ δίνεις πόνο ο κύριος ή η κυρία είναι έξω και παίζει με το νέο αίμα. Και θα δεις πόσο γρήγορα θα αλλάξεις μουσικό ρεπερτόριο!

Βήμα 4: Τις φωτογραφίες σου κρατώ. Άλλο κακό και ετούτο! Ναι οκ, κράτησε τες. Αλλά μην τις κοιτάς και αναπολείς. Αν θες σου επιτρέπω να τις εκτυπώσεις και να φτιάξεις μουστάκι και κέρατα και να σβήσεις και κανένα αποτσίγαρο στα μούτρα του πρώην ή της πρώην.

Βήμα 5: Ο επόμενος-η. Δεν θα είναι το άτομο που θα σε κάνει να ξεχάσεις. Θα είναι κάτι όμως που θα σκεφτείς καλά πριν εμπιστευτείς. Θα προσέχεις να μην κάνεις τα ίδια λάθη αλλά θα προσπαθήσεις αρκετά προσγειωμένα να δεις αν είναι άτομο που αξίζει να είσαι μαζί του. Ο άνθρωπος φαίνεται από τον πρώτο μήνα. Εμείς αρνούμαστε να το δούμε γιατί μας χτυπάει ο έρωτας.

Οπότε η συμβουλή μου είναι: Από εδώ και πέρα έχε τα μάτια σου ανοιχτά, κλείσε τα κεφάλαια του παρελθόντος και χρησιμοποίησε τα απλά ως εμπειρίες και μαθήματα για να γίνει η ζωή σου καλύτερη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review