Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Υπάρχει ο μαλακομαγνήτης;


Πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί αν φταίει η ατυχία σου που είσαι με λάθος συντρόφους. Αναρωτιέσαι γιατί σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου και γιατί επιτέλους δεν μπορείς να βρεις κάποιον με τον οποίο να μπορείς να ταιριάξεις και να είσαι μαζί του χωρίς να σου κάνει τη ζωή κόλαση.
Σε ελκύουν τα κακά παιδιά ή αυτοί με τους οποίους δεν μπορείς να είσαι μαζί στη σχέση που θα ήθελες. Δεν μπαίνεις στη διαδικασία των απλών καταστάσεων γιατί δεν σου κάνουν <<το κλικ>>.




Αυτό όμως που συμβαίνει πραγματικά είναι ότι δεν έχεις μια σχέση όπως τη θέλεις επειδή δεν αντέχεις να την έχεις. Ο μαλακομαγνήτης που θες να πιστεύεις ότι υπάρχει, βρίσκεται μέσα σου και λέγεται ανασφάλεια, φόβος, χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σε ελκύουν οι λάθος σύντροφοι γιατί πιστεύεις υποσυνείδητα ότι οι σωστοί δεν σου αξίζουν. Θες να πιστεύεις ότι θα τους αλλάξεις αλλά αυτό το κάνεις για να νιώσεις εσύ καλύτερα, ότι εσύ τα κτάφερες. Μέσα από μια λάθος σχέση, προσπαθώντας να την κάνεις σωστή νιώθεις ότι αγωνίζεσαι για κάτι και επιβραβεύεις τον εαυτό σου που ακόμα αντέχει. Βρίσκεσαι σε σχέσεις και σε καταστάσεις καταδικασμένες ή που σε βασανίζουν γιατί πολύ απλά δεν είσαι ικανή να διαχειριστείς κάτι καλύτερο, για να νιώθεις ότι έχεις εσύ τον έλεγχο ή γιατί νομίζεις ότι δεν το αξίζεις.

Και αν το ότι είσαι control freak το έχεις υποψιαστεί, αυτό που ίσως δεν έχεις παρατηρήσει είναι το πόση αξία δίνεις στους άλλους και πόσο εύκολα. Πόσο διατεθειμένη είσαι να πιστέψεις τα μεγάλα λόγια του τύπου <<είσαι η γυναίκα της ζωής μου>> ή << Για μένα σημαίνεις πολλά>> κτλ ; Πόσο πολύ δεν αντέχεις να μένεις μόνη σου; Πόσο πολύ θες να πιστέψεις αυτά που ακούς και ξέρεις ότι δεν μπορεί να ισχύουν αφού δεν υποστηρίζονται από πράξεις; Πόσο ανάγκη έχεις από το να νιώθεις ότι έχεις έστω μια καβάτζα; Και εν τέλει πόσο δυσκολεύεσαι να κάνεις στη ζωή σου σωστά βήματα;


Μαλακομαγνήτης δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι λάθος επιλογές. Μην δίνεις ευκαιρίες σε δεύτερους ανθρώπους και μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που είσαι διατεθημένη να δώσεις. Γιατί αξίζεις κάτι καλύτερο από έναν μαλάκα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review