Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πέντε βήματα για να έρθεις πιο κοντά στην ευτυχία...

Έχεις νιώσει ποτέ πως έχεις όλα όσα θέλεις αλλά δεν είσαι ευτυχισμένη; Όχι δεν είσαι τρελή. Μάλλον είναι στη φύση του ανθρώπου να μην ικανοποιείται πλήρως, ακόμα και αν τα πράγματα στη ζωή του φαινομενικά είναι τέλεια. Πάντα κάτι θα σου λείπει και ακόμα και όταν αποκτήσεις αυτό που θες, θα σου λείπει κάτι άλλο. Εμείς οι άνθρωποι ζητάμε και ζητάμε και τίποτα δεν μας είναι αρκετό. Από αυτή τη σκοπιά, η ευτυχία είναι κάτι άπιαστο. Κάτι που απλά ποτέ δεν θα νιώθεις συνεχώς. Είναι στιγμές της ζωής μας και καταλαβαίνουμε ότι τη νιώσαμε, συνήθως όταν φεύγει.
Όμως τι μπορείς να κάνεις για να πλησιάσεις το άπιαστο;
Βήμα 1: Μάθε να δέχεσαι τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου με τα ελαττώματά που έχουν. Μην απαιτείς, γιατί δεν θα κερδίσεις τίποτα. Κανένας δεν είναι τέλειος. Δεν υπάρχει τέλεια σχέση, τέλεια φιλία, ούτε και τέλειος άνθρωπος. Μπορείς να κάνεις λάθη αρκεί να δέχεσαι και τα λάθη των άλλων.
Βήμα 2: Μάθε να ζητάς και να δέχεσαι συγνώμη και να μην κρατάς στην καρδιά σου μιζέρια και κακία. Η αληθινή ευτυχία αγγίζει μόνο τις καρδιές όσων είναι άξιοι να την νιώσουν. Άσε τους εγωισμούς στην άκρη, γιατί ο εγωισμός φέρνει θυμό και ο θυμός απογοήτευση και η απογοήτευση θλίψη. Όλα αυτά είναι μια αλυσίδα.
Βήμα 3: Κάνε όνειρα χωρίς φόβο! Αν μπορούσα να πω ότι η ευτυχία έχει ένα κλειδί, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα τα όνειρα. Αφέσου στα θέλω σου, τόλμα να κάνεις πράξη όσα σκέφτεσαι, χαμογέλασε προσπαθώντας να τα πραγματοποιήσεις και αν αποτύχεις, μην διστάσεις να προσπαθήσεις ξανά. Κάθε μέρα βάλε ένα λιθαράκι στο δρόμο σου για τα όνειρά σου. Και απόλαυσε τη διαδικασία το να πλησιάζεις όλο και πιο κοντά σε όσα θέλεις.
Βήμα 4: Η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας λένε και συμφωνώ απόλυτα. Η μόνη στάση που πρέπει να κρατάς απέναντι στα γεγονότα είναι η αισιόδοξη. Πίστεψέτο ότι μπορείς. Θα τύχουν πολλά στη ζωή σου, αλλά αν τίποτα δεν μπορεί να λυγίσει την πίστη σου στο καλύτερο αύριο, τότε ακόμα και η θλίψη θα πειστεί και δεν θα έρθει ποτέ να εγκατασταθεί την καρδιά σου. Να πιστεύεις ότι όλα γίνονται για καλό, να παίρνεις εμπειρίες, γνώση, διδάγματα και να χαμογελάς.
Βήμα 5: Η αγάπη! Η δύναμη της αγάπης! Ο άνθρωπος που θα είναι εκεί για σένα και θα σε αγκαλιάζει δίνοντάς σου δύναμη, που θα σε κάνει να γελάς, που θα μαλώνεις μαζί του και μετά θα τον αγαπάς ακόμα, που θα είναι εκεί για σένα και θα σε δέχεται και ας είσαι παράξενη, όπως κάθε άνθρωπος είναι. Η αγάπη είναι σαν ένα ουράνιο τόξο. Είναι γεμάτη στιγμές και ακριβώς αυτό, η πληρότητα είναι που έχει τη δύναμη να σε κάνει να νιώσεις ευτυχισμένη!Αγάπησε με όλη τη δύναμη της καρδιάς σου!!!

Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια…Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαιδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν… Χάσιμο χρόνου. Θα το δείς κι εσύ όσο μεγαλώνεις…” 

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review