Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Εσύ και ο Κος τέλειος.

Πόσες από εμάς δεν έχουμε στο μυαλό μας μια λίστα με τα do's και τα don't που πρέπει να έχει ή να κάνει ένας άντρας ώστε να τον δεχτούμε δίπλα μας; Όλες οι γυναίκες (παραδέξου το , και εσύ) έχουμε στο νου μας τον κύριο τέλειο, που νομίζουμε ότι κάπου υπάρχει εκεί έξω και πως θα τον συναντήσουμε κάποια μέρα και θα μας πάρει μακριά από όλους τους μαλάκες που έχουμε συναντήσει κατά καιρούς. Όσο και αν η λογική μας λέει ότι κος Τέλειος δέν υπάρχει.
Η εικόνα του πολύ πιθανόν, υποσυνείδητα, να έχει διαμορφωθεί από παρελθοντικές σχέσεις. Δεν μπορεί μια ζωή να έκανες σχέσεις με αυτούς που έμοιαζαν με τα καλύτερα παιδιά και ξαφνικά να κοιτάξεις κάτι αντίθετο. Είναι ο τύπος boyfriend που έχεις στο μυαλό σου, καλώς ή κακώς.
Ρόλο μπορεί να παίζει το γενικό στερεότυπο που είναι τώρα στη μόδα. Ο μουσάτος, ο γυμνασμένος με τα τατουάζ, που την μια πιάνει και την άλλη αφήνει. Που είναι αλήτης. (ξερνάω).


Αλλά πολύ σημαντική είναι και η γνώμη των άλλων και δεν εννοώ των ξένων αλλά των δικών μας ανθρώπων, αυτών με τους οποίους συναναστρεφόμαστε καθημερινά. Όσο και αν δεν θες να τους ακούσεις σε επηρεάζουν γιατί τους συναντάς συνέχεια και σε επηρεάζουν καθημερινά με τις δικές τους σχέσεις και επιλογές. Και ακόμα χειρότερα, με τα δικά τους απωθημένα που αντικατοπτρίζουν πάνω σου. Όχι γιατί ζηλεύουν, αλλά γιατί σε έχουν ψηλά και πιστεύουν πως εσύ μπορείς.
Όλα αυτά έχουν κάνει πολύ δύσκολη την αναζήτηση ενός συντρόφου κατάλληλου. Άλλοι μοιάζουν πολύ ανώριμοι, άλλοι πολύ ηλίθιοι, άλλοι πολύ εξυπνάκιδες, άλλοι πολύ ξενέρωτοι, άλλοι πολύ μαμάκιδες, άλλοι τεμπέλιδες, άλλοι ξεροκέφαλοι, άλλοι παρτάκιδες, άλλοι ψώνια και κενοί. Κανένας δεν είναι έτσι όπως θα τον ήθελες.
Πιστεύω πως αυτό που θα έπρεπε να κάνεις είναι να έχεις στο νου σου κάποιο πρότυπο άντρα αλλά να κατεβάσεις λίγο τον πήχη. Τέλειος δεν υπάρχει. Ούτε εσύ είσαι τέλεια. Αλλά υπάρχει ο άνθρωπος που τα ελαττλωματρά του θα σε ενοχλούν λιγότερο. Δεν σου λέω να βάλεις νερό στο κρασί σου, αλλά μπορείς να έχεις απλά κατά νου ότι θέλεις κάποιον ώριμο και με χιούμορ,ή κάποιον με τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα, ή κάποιον που να μην σε γράφει, ή κάποιον που να ξέρεις πως σε θέλει και έχει μάτια μόνο για σένα. Και αυτά που αναζητάς είναι αυτά που για σένα έχουν σημασία.
Άρα, βρες κάτι που να ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες και όχι στων γύρω σου γιατί εσύ θα τον έχεις δίπλα σου. Μην ψάχνεις το τέλειο γιατί δεν υπάρχει. Ίσως αυτό που θα βρείς να μην είναι τέλειο, αλλά τουλάχιστον θα μπορείς να το αντέχεις.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review