Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τα αυτοκόλλητα ζευγάρια: μια σχεδόν καταδικασμένη σχέση.

Πολλά ζευγάρια είναι συνεχώς μαζί! Κάνουν τα πάντα μαζί και ξεχνούν να αντιμετωπίζουν που και που τη σχέση τους ως κάτι ξεχωριστό από τους ίδιους. Πλέον αυτοί, είναι η σχέση τους. Ο εαυτός τους ως μονάδα εξαφανίζεται.
Όταν είμαστε σε μια σχέση, ειδικά στις αρχές κάνουμε ένα τεράστιο λάθος. Να ξεχνάμε να διατηρούμε τις ισορροπίες. Συχνά περνάμε εικοσιτετράωρα με το σύντροφό μας, ξεχνάμε τι σημαίνει η λέξη φιλία και η λέξη ατομικότητα.
Τα προβλήματα που μπορεί να φέρει αυτή η κατάσταση ποικίλουν. Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με τον κοινωνικό περίγυρο. Πόσο θα αντέξει η κολλητή σου να την βάζεις συνεχώς σε δεύτερη μοίρα; Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον εαυτό σου. Θα αρχίσεις να χάνεις την προσωπικότητά σου και να επηρεάζεσαι σε τέτοιο βαθμό από το φίλο σου, που σχεδόν θα μοιάζετε. Γινόσαστε σαν δίδυμοι.
Και αν είσαι τόσο ερωτευμένη που δεν σε μοιάζουν ούτε οι φίλοι σου ούτε ο εαυτός σου, σε πληροφορώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημιουργείς στη σχέση σου.
Η σχέση είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Αποτελούνται από δύο άτομα. Δύο προσωπικότητες, Τον γνώρισες ως μονάδα και όχι ως έναν άνθρωπο μισό. Η σχέση σου θα πνιγεί, εσύ θα την πνίξεις. Η ελευθερία, ο αέρας είναι απαραίτητα στοιχεία για να διαρκέσει μια σχέση και να αντέξει στη φθορά του χρόνου. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι, όπως λένε και οι ψυχολόγοι, οι άνθρωποι χρειάζονται προσωπικό χώρο, διότι διαφορετικά αλλοτριώνονται. Και έπειτα η σχέση πεθαίνει... game over.
 Εσύ αποφασίζεις για το αν θα συνεχίσεις να πέφτεις στην παγίδα αυτή ή για το αν θα μάθεις να ζεις τις καταστάσεις χωρίς βιασύνη και χωρίς να τις πιέζεις! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review