Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Άντρες vS γυναίκες. Ποιός νιώθει περισσότερο;

Η διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα είναι η αγαπημένη μου συζήτηση όταν βρίσκομαι σε μια παρέα γιατί πάντα έχω κάτι να πω για να υπερασπιστώ τις γυναίκες. Όμως προτείνω να είμαστε αντικειμενικοί.
Μια γυναίκα έχει το κακό να παραμυθιάζεται εύκολα. Το αποτέλεσμα είναι και το να νιώθει πιο εύκολα όμορφα συναισθήματα για κάποιον αλλά και το να απογοητεύεται εξίσου εύκολα. Γιατί καλώς ή κακώς τις περισσότερες φορές δεν πιάνεις το δέκα το καλό.
Από την άλλη, οι άντρες είναι πιο προσγειωμένοι. Δεν ενθουσιάζονται τόσο εύκολα, κρατάνε μια πατινή και δένονται με την σύντροφό τους πιο δύσκολα. Τουλάχιστον στην πλειοψηφία. Όταν όμως ένας άντρας αφεθεί, τότε αυτό σημαίνει πολλά. Οι άντρες θα βρουν αρκετές γυναίκες στη ζωή τους. Σε πόσες όμως νομίζεις θα ανοίξουν τα κρυμμένα τους χαρτιά και πόσες θα αγαπήσουν; Πόσες θα εμπιστευτούν και πόσες θα υπολογίσουν πραγματικά ώς "η κοπέλα τους" ; Ελάχιστες. Η κοπέλα τους θα είναι αυτή που θα συζητήσουν όσα τους απασχολούν, χωρίς να ντρέπονται μήπως φανούν μαλθακοί, θα είναι αυτή στην οποία πραγματικά θα επενδύσουν. Και για αυτό το λόγο μπορώ να πω ότι οι άντρες νιώθουν όσα εμείς, ίσως και παραπάνω για αυτή που θα επιλέξουν. Γιατί εσύ θα είσαι η φίλη του, η κοπέλα του, ο άνθρωπός του. Και αν τελικά πληγωθούν θα πληγωθούν πολύ πιο βαθιά.

Μπορεί ένας άντρας να μην νιώθει τόσο συχνά όσο μια γυναίκα, αν νιώσει όμως θα νιώσει πολύ, θα νιώσει ολοκληρωτικά. Επίσης, μπορεί να μην κλάψει όπως μια γυναίκα, ή μπορεί να μην πει στους φίλους του τη λέξη "πονάω" γιατί απλά έχει αυτό το χαζό αντρικό εγωισμό. Σε εσένα όμως που ήσουν η κοπέλα του (με την σημασία που λέγαμε πριν) θα δείξει τον πόνο του. Και αν χάσει εσένα, το στήριγμά του, τότε θα βουλιάξει στη μοναξιά του. Και όταν πονάς μόνος σου, πονάς διπλά.
Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι εμείς, έχουμε τη μανούλα μας, την αδερφούλα μας, την κολλητή μας και θα είναι δίπλα μας να τον βρίσουμε παρέα τον μαλάκα και να αποφασίσουμε παρέα να πάμε παρακάτω. Και θα πάμε πολύ πιο εύκολα. Ένας άντρας όμως, σε περίπτωση που χωρίσει από την κοπέλα που αγάπησε, το πολύ πολύ να πιεί με την παρέα του και να πνίξει μέσα στον εγωισμό του όλο το Γολγοθά που νιώθει. Και μόνο για αυτό το λόγο δικαιολογημένα μπορούμε να πούμε ότι πονάει περισσότερο.

Και συμπερασματικά, χαίρομαι που δεν είμαι άντρας. Προτιμώ να πέσω σε πολλούς λάθος ανθρώπους μέχρι να βρω τον σωστό, αλλά τουλάχιστον εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να πληγωθώ πολύ από όλους τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review