Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ζω γιατί έχω τη δύναμη να κάνω επιλογές .

Υπάρχουν δύο οπτικές γωνίες , δυο τρόποι να βλέπουμε τα πράγματα.
 Από τη μία, η ζωή ξέρει.Και εσύ την εμπιστεύεσαι. Κάποτε το πίστευα πολύ βαθιά μέσα μου. Λες και όλα θα γίνουν.  Και όχι μόνο θα γίνουν, αλλά θα γίνουν και όπως πρέπει. Άκουγα πολύ το ένστικτό μου. Απόλυτη εμπιστοσύνη σου λέω.  Πια δεν ξέρω. Πόσο πολύ επηρρεάζεις εσύ τις εξελίξεις στη ζωή σου; Ας μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχει πιο εγωπαθές, πιο εγωκεντρικό ζώο από τον άνθρωπο. Ανθρωπισμός και Αναγέννηση και Οικουμενικός Άνθρωπος. Δεν είναι όλοι αυτοί τυχαίοι σταθμοί στην ιστορία μας. Και κάπως έτσι περνάμε στη δεύτερη οπτική.
 Από την άλλη.Εσύ αποφασίζεις. Εσύ καλείσαι να πάρεις επιλογές. Μιλάμε για τη ζωή σου, για την εξέλιξή σου ως προσωπικότητα εν τέλει. Γιατί όσο κι αν λένε ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, πιστεύω πως δεν γίνεται να μην αλλάζει. Δεν υπάρχει νόημα αν δεν μπορεί να εξελιχθεί (ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο, ας φοβηθούμε σε κάτι χειρότερο). Μέσα από τις σχέσεις μας με τους άλλους και τα γεγονότα της ζωής μας ΠΡΕΠΕΙ να παίρνουμε διδάγματα και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Άρα, πρέπει να παίρνουμε επιλογές οι οποίες θα διαμορφώσουν το μέλλον μας.
 Όλα καλά μέχρι εδώ. τι γίνεται όμως αν είσαι Ζυγός; (αστειεύομαι) Μερικοί άνθρωποι,  δυσκολεύονται ιδιαίτερα να παίρνουν αποφάσεις. Από το που θα πάνε να πιούνε τον απογευματινό καφέ τους μέχρι ποιό θα είναι το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Τι κάνεις τότε φίλε μου; Πόσο ικανός είσαι να ζυγίζεις τα πράγματα και να πάρεις τη σωστή απόφαση; Αχ αυτό το σωστό !!!Πόσο μας βασανίζει; πρέπει να είσαι γεμάτος εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, βασικά η αυτοπεποίθησή σου πρέπει να είναι παραπάνω από διάχυτη για να είσαι απόλυτα βέβαιος για τις επιλογλές σου.
 Σκεφτόμενη όλα αυτά κατέληξα όμως κάπου και σκέφτηκα, όπως πάντα, να το μοιραστώ μαζί σας. Ποτέ δε θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις ποια είναι η κατάλληλη επόμενη κίνηση. Πότε δεν θα είσαι απόλυτα σίγουρος ότι πήρες τη σωστή επιλογή. Ακόμα και αν μακροπρόθεσμα μετανιώσεις, δεν ξέρεις που θα σουν τώρα αν διάλλεγες το άλλο μονοπάτι. Ίσως εν τέλει να ναι καλύτερα έτσι και ας μην το καταλαβαίνεις τώρα,
Το θέμα ξέρεις πιο είναι; Να κάνεις κάτι! Επαγρύπνηση! Αυτό χρειαζόμαστε και ρίσκο. Αλλιώς δεν πας μπροστά ποτέ, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται.Ναι δε σου λέω να κάνεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι αλλά κάνε κάτι τελοσπάντων . Η στασιμότητα με τρομάζει . Είναι ύπουλη. Όσο γινόμαστε βολεψάκιδες, τόσο περνά η ζωή μας και εμείς ... εμείς τι ;;; μένουμε και εμείς αδρανείς σαν τα ζόμπυ στο walking dead . Το να προχωράς δε σημαίνει ότι ζεις.
 Αν μέτραγες αντιστροφα τον καιρό σου τι πραγματικά θα έκανες ; Αν σου έλεγαν ότι την τάδε στιγμή θα έχεις ένα τροχαίο και θα μείνεις φυτό, δε θα θελες να ξεζουμίσεις τη ζωή σου τώρα που προλαβαίνεις, τώρα που μπορείς; Να ζούμε. Αυτό ξεχάσαμε. Αποβλακωθήκαμε με όλα όσα γίνονται. Δεν έχουμε λεφτά, είμαστε κουρασμένοι , προχωράμε και αναπνέοουμε. Αλλά που πήγε η φλόγα στην καρδιά μας ; Η πνοή...
Πάρε μια βαθιά ανάσα, εκτίμησε τις καταστάσεις και κάνε αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτό που αν το κάνεις έπειτα θα νιώθεις καλύτερα. Λες και είναι η τελευταία σου μέρα. Γέλα, πες αυτό που σκέφτεσαι χωρίς δεύτερες σκέψεις. Κάνε όνειρα για το μέλλον, δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων , διώξε από τη ζωή σου τη μιζέρια , σταμάτα να αντέχεις πράγματα για να τα αντέξεις , δώσε αξία εκεί που πρέπει και πάνω από όλα αγάπησε !!!Αν τολμάς να το υποστηρίξεις .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review