Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μόνιμα θυμωμένη...τι πραγματικα συμβαίνει και τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

Ξυπνάς το πρωί και έξω βρέχει. Αρχίζεις να βρίζεις την πόλη σου και τον καιρό που κάνει σε αυτή. Ετοιμάζεσαι για να πας στη δουλειά σου ή στο μάθημά σου και αγανακτείς που πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι. Εν τέλει πας στη δουλειά και απελπίζεσαι αναρωτόμενη για ακόμα μια φορά τι στο καλό κάνεις εσύ μέσα σε αυτό το περιβάλλον που δεν σε ενδιαφέρει τελικά και σιγουρα δεν σου ταιριάζει. Βρίσκεις τους φίλους σου και ξεσπάς όλο το φορτίο της ημέρας με πικρόχλα σχόλια και ειρωνεία. Συναντάς το αγόρι σου και εκεί γίνεται η μεγάλη έκρηξη γιατί θέλει να δει αγώνα, γιατί σκέφτεται μονίμως το σεξ ή γιατί τον κοίταζε μια άσχετη περίεργα. Με την οικογένειά σου κόβεις κάθε κουβέντα γιατί ό,τι και να κάνεις πιστεύεις πως θα σε επικρίνουν. Στην αγορά λες καθυστερημένη την κάθε πωλήτρια που στα μάτια σου μοιάζει απλά άσχετη. Στον δρόμο νευριάζεις με την κίνηση και όταν φτάνεις σπίτι αποφασίζεις να δεις λίγη τηλεόραση. Τότε είναι που αγανακτείς με τον κάθε χαζοχαρούμενο που παριστάνει το δημοσιογράφο. Αλλάζεις το κανάλι σε κάτι πιο σοβαρό και βάζεις ειδήσεις. Και εκεί αναρωτιέσαι γιατί να υπάρχει τηλεόραση βλέποντας την διαφθορά που επικρατεί και την κλείνεις αμέσως. Καπνίζεις ή τρως ασταμάτητα για να ξεσπάσεις σε κάτι και μετά νιώθεις ενοχές για το τζιν που δεν θα κουμπώνει ή για τον αυριανό πονόλαιμο. Αποφασίζεις να κοιμηθείς. Το στρώμα σου φταίει, το πάπλωμα δεν μένει σε μια θέση, το σώμα σου είναι πιασμένο, το μαξιλάρι ξαφνικά μοιάζει ξεφουσκωμένο. Άλλη μια νύχτα φέρνεις σβούρες μέχρι τελικά να σε πιάσει ο ύπνος κοντά στο πρωί και να ακουστεί ο απόλυτα εκνευριστικός ήχος από το ξυπνητήρι.Ο ήχος αυτός που κάποτε ήταν το αγαπημένο σου τραγούδι. Και ξανά από την αρχή.
Ουφ! Λαχάνιασα και μόνο που τα ανέφερα. Το αποτέλεσμα είναι ένα! Οι φίλοι σου αρχίζουν και λιγοστεύουν γιατι δεν σε αντέχουν πια. Το αγόρι σου σε αποφεύγει γιατί κάθε φορά που θα μιλήσετε ξέρει πως θα μαλώσετε και απλά σε βαρέθηκε. Η οικογένειά σου κάνει υπομονή αποτραβηγμένη στο χώρο που εσύ την περιόρισες. Και νευριάζεις ακόμα περισσότερο που κανένας δεν σε καταλαβαίνει και που κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει και να σε βγάλει από αυτή την κόλαση που ζεις. Νιώθεις τόσο μόνη σου και πως εσύ δεν ανήκεις σε αυτό το σύμπαν. Απελπισία.
Χαλάρωσε. Ξέρω πως το μόνο που δεν θες να ακούς είναι αυτή η λέξη όταν εσύ είσαι έτοιμη να βγεις εκτός ορίων. Αναρωτιέσαι, αυτός που σου τη ξεστομίζει που την βρίσκει τόση υπομονή-αναισθησία να πας να την αγοράσεις και εσύ. Αλλά αλήθεια αν το καλοσκεφτείς τα πράγματα δεν είναι όπως τα βλέπεις. Θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα όταν παραδεχτείς πως ο μόνος που φταίει για την κατάσταση που περνάς είσαι εσύ. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Και τα αμέσως επόμενα έρχονται πιο εύκολα. Ξεκίνα να κάνεις αλλαγές. Τι σε κουράζει, τι σε δυσανασχετει; Ο χώρος εργασίας σου; Πάρε το χόμπι σου και κάντο δουλειά. Ξέρω πως σου ακούγεται δύσκολο για τις μέρες μας αλλά η αλήθεια είναι πως το μόνο που μπορεί να διακριθεί σήμερα είναι το ταλέντο μας. Ανακάλυψε το λοιπόν! Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.
 Αν το αγόρι σου σου τη δίνει ακόμα και να αναπνέει δίπλα σου δεν έχεις να κάνεις τίποτα καλύτερο από το να χωρίσεις. Μην φοβάσαι να μείνεις μόνη σου γιατί μόνο αν μείνεις μόνη σου θα χτίσεις την πιο σημαντική σχέση από όλες, αυτή που έχεις με τον εαυτό σου και μάλλον τον τελευταίο καιρό έχει κλονιστεί.Και ξαφνικά χαίρεσαι που χώρισες!
 Οι φίλοι σου δεν σου ταιριάζουν; Γνώρισε καινούρια άτομα που θα έχεις μαζί τους κοινά ενδιαφέροντα. Η οικογένεια σου θα σε περιμένει μέχρις ότου να περάσεις από αυτή τη φάση γιατί σε αγαπάει ανιδιοτελώς.  Και ξαφνικά αρχίζεις να αναπνέεις πιο φυσιολογικά.
Κάθε αλλαγή που θα κάνεις θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Μην φοβάσαι το καινούριο, να φοβάσαι να μένεις κολλημένη σε μια κατάσταση από επιλογή. Γιατί η επιλογή για την κάθε μέρα που ξημερώνει είναι μόνο δική σου και όσο και αν θες να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου για ότι σε δυσαρεστεί φταις εσύ και μόνο εσύ. Κάνε λοιπόν βήματα. Αργά και σταθερά. Και όλα θα πάνε καλά!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review