Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πώς καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις.

Πότε και πώς καταλαβαίνεις ότι απλά δεν πάει άλλο και ότι δεν ταιριάζεις με το μέχρι χθες έτερoν σου ήμισυ; Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζεις και στην δίνει η καθημερινότητα.
1. Δεν ταιριάζετε σου λέω. Οι καβγάδες σας ξεπερνάνε σε ντεσιμπελ τα διπλανά τετράγωνα και εκεί που κάποτε γελούσατε και πειράζατε ο ένας τον άλλον τώρα το μόνο που ξεστομίζετε είναι πικρόχολα αστεία και ατάκες μέχρις ότου κάποιος από τους δύο σηκώσει λευκή σημαία. Και αυτός που θα πάει πάσο θα πάει μάλλον επειδή βαρέθηκε να μαλώνει και όχι επειδή αντιλαμβάνεται πως έχει άδικο. Απλά πια δεν κολλάτε.
2. Μια τυπική διαδικασία. Η λέξη κρύωμα είναι λίγη για να περιγράψει τα συναισθήματά σου για εκείνον και πιθανότατα τα δικά του για σένα. Δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα μαζί του πια, τα τηλεφωνήματα αραιώνουν και το σεξ γίνεται απλά μια τυπική διαδικασία.
3. Θα βγαίνω θα πίνω. Και όχι βέβαια μαζί του. Όταν ο χωρισμός σου χτυπάει την πόρτα βγαίνεις και πίνεις αλλά όχι παρέα με αυτόν. Φλερτάρεις, αλλά όχι με αυτόν. Σου λείπει πολύ η ελευθερία σου και προτιμάς να περνάς τη νύχτα σου με τις φίλες σου ακόμα και με τη μοναξιά σου. Όχι πάντως με εκείνον.
4. Δεν με κατάλαβες ποτέ. Η επικοινωνία είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας σχέσης και η κατανόηση επίσης. Όταν βλέπεις πως με τον καλό σου δεν έχετε κανένα σημείο επαφής, όταν άλλα λες άλλα κάνεις και άλλα καταλαβαίνει πως εννοείς, όταν σου δημιουργείται μονίμως η αίσθηση της απογοήτευσης και της αγανάκτησης νομίζω πως πρέπει να σταματήσεις να αναρωτιέσαι αν πρέπει να χωρίσεις. Αναρωτήσου καλύτερα τι κάνεις ακόμα μαζί του.
5. Θα κάνω ότι μου αρέσει τελικά:εγώ τη ζωή μου και εσυ τη δικιά σου! Και μάλλον αυτό που σου αρέσει είναι να ζήσεις σαν ελεύθερο πουλί. Δεν υπάρχει στα πλάνα της καθημερινότητάς σου, δεν υπάρχει στα όνειρα που κάνεις για το μέλλον. Υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα ότι μια σχέση τελείωσε από το να σε νοιάζει να κάνεις μόνο το δικό σου χωρίς να τον υπολογίζεις; Μια σχέση θέλει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Όταν δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να σκεφτείς για δυο και σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου είναι το μεγαλύτερο δείγμα που δηλώνει πως μάλλον πρέπει να χωρίσεις.
Οι σχέσεις είναι ένας κύκλος. Η σχέση σου πραγματικά τελείωσε όταν έχει κάνει τον κύκλο της, όταν έχεις ζήσει μαζί του όσα ήθελες και έχεις το αίσθημα του κορεσμού. Και βρίσκεσαι μπροστά σε δύο επιλογές. Η μία λέει << φεύγω-χωρίζω>> και η άλλη <<στα δύσκολα σε θέλω>>. Η επιλογή είναι μόνο δική σου και θα είναι σωστή αν δεν πάρεις αποφάσεις ενώ είσαι θυμωμένη. Οφείλεις να αντιλαμβάνεσαι τη βαρύτητα όσων αποφασίζεις. Όπου και αν καταλήξεις το μόνο για το οποίο μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να προχωράς μπροστά είτε μαζί του είτε χώρια του. Απλά να προχωράς και να μην μένεις στάσιμη γιατί το μέλλον σου δεν είναι για να σε περιμένει είναι για να το ζεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review