Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τα γυναικεία σενάρια και πως να τα διαχειριστείς.

Εμείς οι γυναίκες κάνουμε δεύτερες σκέψεις και τρίτες για κάθε λέξη που θα ακούσουμε από το στόμα του φίλου μας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Ειδικά όταν πρωτογνωρίζεις κάποιον, αλλά πολλές φορές και αργότερα δεν ξέρεις τι γίνεται στο μυαλό του και πως θα εκλάβει κάτι που θα ακούσει να του λες. Έτσι, από τη στιγμή που ενδιαφέρεσαι για τη γνώμη του είναι λογικό να αναρωτιέσαι τι μπορεί να σκέφτεται, αν του άρεσε κάτι που άκουσε ή αν το πήρε στραβά. Και τα σενάρια αρχίζουν να πλέκονται στον εγκέφαλό σου. Δέκα σενάρια για κάτι σχεδόν ασήμαντο που αυτός πιθανόν να μην το σκέφτηκε καν.
Όλα πηγάζουν από την αγωνία σου μήπως σε παρεξηγήσει και σχηματίσει λάθος εντύπωση. Από το ενδιαφέρον σου. Εγώ το ξέρω. Αυτός όμως δεν το ξέρει! Και αν αρχίσεις να του λες τις ιδέες σου θα σε περάσει το λιγότερο για υπερβολική και το περισσότερο για πυροβολημένη.

Οι άντρες από τη φύση τους σκέφτονται πολύ πιο απλά από ότι εμείς. Δεν παρεξηγούν εύκολα κάτι που θα ακούσουν γιατί είναι πιο χαλαροί, χωρίς να σημαίνει ότι ενδιαφέρονται λιγότερο. Για αυτό αρχικά δεν χρειάζεται να βασανίζεσαι με τις σκέψεις σου για κάτι που πιθανότατα είναι αδιάφορο. Και στη συνέχεια δεν χρειάζεται να βασανίζεις και αυτόν. Μπορεί να λες ότι θέλεις να του λες ό,τι σκέφτεσαι και να είσαι ειλικρινής αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι είναι το αγόρι σου και όχι ο κολλητός σου. Και σίγουρα το αγόρι σου δε χρειάζεται να ξέρει καθετί που βρίσκεται στο μυαλό σου.   Όπως και να έχει, όταν αρχίσεις να τον μαθαίνεις καλύτερα, να αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, να τον νιώθεις δικό σου και να του έχεις εμπιστοσύνη, όταν μετά από καιρό νιώσεις αυτή την ασφάλεια που μόνο ο χρόνος θα σου δώσει να ξέρεις πως πια δε θα υπάρχει πια αυτό το χάος στο νου σου και κανένα σενάριο να σε βασανίζει. Γιατί τότε θα ξέρεις πως ο φίλος σου δεν θα παρεξηγήσει τίποτα, πως σε δέχεται όπως είσαι! Και σίγουρα, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να νιώθεις άνετα με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Μη βιάζεσαι όμως, γιατί κάθε στάδιο έχει τη δική του γλύκα!!! Ζήσε το απλά χωρίς υπερβολές. Είναι το καλύτερο και για τους δυο σας!  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review