Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τι σημαίνει επικοινωνώ.

Αυτό που μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους είναι οι συγκυρίες, το σωστό timing, μια κοινή παρέα. Αυτό όμως που θα τους κρατήσει μαζί δεν είναι τίποτε άλλο από την επικοινωνία. Σε οποιαδήποτε σχέση. Φιλική ή ερωτική. Όμως πώς γίνεται να επικοινωνήσεις με κάποιον; Και τι σημαίνει πραγματικά επικοινωνώ; 
Πιστεύω πως η πραγματική επικοινωνία βασίζεται στο να ξέρεις να ακούς και να ξέρεις να σέβεσαι. Δεν έχουμε μάθει να ακούμε για να καταλάβουμε. Ακούμε συνήθως για να απαντήσουμε και για να πούμε <<Α!Και εγώ αυτό πιστεύω.>> ή <<Α!Εγώ διαφωνώ μαζί σου.>> . Ακόμα και όταν μαλώνουμε με κάποιον δεν ψάχνουμε τρόπο να γεφυρώσουμε το χάσμα μας. Ψάχνουμε τρόπο να δείξουμε ότι <<ΕΓΩ έχω δίκιο>> . Τι σημαίνει δίκιο και τι άδικο; Αν το καλοσκεφτούμε ο καθένας από την πλευρά του έχει τα δίκια του. 
Νομίζω πως σήμερα ο κόσμος μας είναι γεμάτος από ανθρώπους που είτε δεν ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν ουσιαστικά και βολεύονται με κουβέντες του κ*λου, είτε από αυτούς που κάνουν  δεύτερες και τρίτες σκέψεις.Ή και από τα δύο μαζί. Αυτές οι σκέψεις με φορτώνουν με πανικό. Πόσο θα θελα ανοιχτά μυαλά και ξεκάθαρα πράγματα. Αν εκφραζόμασταν ελεύθερα και μιλούσαμε περισσότερο με την καρδιά μας και λιγότερο με το εγώ μας, πιστεύω πως όλες οι κουβέντες κάπου θα έβγαζαν. Ή τουλάχιστον θα μας έκαναν λίγο πιο σοφούς.
Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η πραγματική επικοινωνία. Στις αληθινές κουβέντες, που δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν ούτε ποιός είναι πιο σωστός,πιο έξυπνος, πιο ετοιμόλογος, πιο αλάνι, πιο πιο πιο.  Επικοινωνία υπάρχει όταν μιλάς και ακούς με την καρδιά σου και πάνω από όλα με καλή πρόθεση .
Φυσικά υπάρχουν και οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνούμε μαγικά, από την πρώτη στιγμή. Για αυτό όμως θα τα πούμε σε άλλο άρθρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review