Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Τα χρώματα του έρωτα.

 Τι χρώμα να έχει ο έρωτας ; Να ΄ναι κόκκινος , όπως το λέει η παράδοση ?να 'ναι άσπρος όπως το λένε τα παραμύθια? να 'ναι πολύχρωμος επειδή υπάρχουν μεταπτώσεις?  Ποια από όλες τις γεύσεις που έχει είναι η πιο δυνατή; Ποια αίσθηση ; Πώς ξεκινάει και πώς καταλήγει; Ο έρωτας τρέπεται σε  αγάπη ή συνήθεια ή ακόμα χειρότερα βόλεμα; Ή μήπως σε όλα αυτά λίγο-πολύ μαζί; Πώς τον ζεις τον έρωτα, πώς τον βιώνεις;

 Κάπου είχα διαβάσει πως ο έρωτας είναι διάφανος. Και νομίζω πως έτσι είναι. Εμείς του δίνουμε όποιο χρώμα θέλουμε. Ανάλογα με το πώς έχουμε ανάγκη να τον πλάσουμε στο νου μας, ανάλογα την ηλικία, τις εμπειρίες μας, τη φάση της ζωής μας, το χαρακτήρα μας. Ο καθένας μας τον βιώνει διαφορετικά , με τα δικά του μέτρα και σταθμά. Άλλοι τον ζουν έντονα, στο κόκκινο τα συναισθήματα. Άλλοι ονειροπολούν , τον ονειρεύονται, τον εξιδανικευουν, τον κρατάνε ψηλά σε μια γυάλα προστατευμένο από όλους και από όλα. Ο έρωτάς τους είναιι ολόλευκος. Άλλοι τον βλέπουν πεζά, σχεδόν ισοπεδωτικά ποδοπατημένο και κακοποιημένο (από τους ίδιους) γιατί ο έρωτας έχει χρώμα και ο ρεαλισμός του το στερεί , τον αποκαρδιώνει. Άλλοι τον βλέπουν σαν μια κοινωνική σύμβαση, σαν ένα στόχο, τον χρησιμοποιούν για να του γυρίζουν την πλάτη. Άλλοι τον φοβούνται, μέχρι εκεί φτάνει βλέπεις το ψυχικό τους σθένος. Ο καθένας όπως και όσο δύναται βιώνει το συναίσθημα.
 Για ένα είμαι σίγουρη. Ότι ο έρωτας έχει φτερά .  Και αν δεν έχεις γεννηθεί για να πετάς , τότε καλά θα κάνεις να μάθεις . Γιατί πώς αλλιώς θα νιώσεις ζωντανός, αν όχι μέσα από τον έρωτα και την αγάπη; Χαρά είναι φίλε μου και η προσωπική επιτυχία, η δόξα, η αναγνώριση, η αποκατάσταση, αλλά όλα αυτά είναι χειροπιαστά,  γήινα, χλιαρά. Άλλη η αίσθηση του έρωτα. Καμιά σχέση δεν έχει με τη γη. Ο έρωτας ανήκει και παίρνει υπόσταση μόνο στο βαθύτερο μέσα μας και στους ουρανούς.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Nikos Sf | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review